Over ons

De historie:

Het begon allemaal in 1988. Destijds werden, onder de hoede van Autobedrijf Renkens BV,  al veel auto's gedemonteerd. In deze begin jaren ging het veelal om auto's van het merk Opel. Zo'n 60 tot 70% van de gedemonteerde auto's was van het type Opel Kadett C.  Ook werden regelmatig auto's van dit type geheel gedemonteerd om ze te restaureren en daarna te verkopen. De levering van onderdelen bestond voor een groot deel uit nieuwe en gebruikte Kadett C onderdelen die door het hele land werden verkocht. 
Regelmatig werden her en der dead-stock partijen opgekocht, maar ook partijen uit faillissementen. Een van deze partijen omvatte een complete magazijnvoorraad nieuwe Opel onderdelen van alle bouwjaren. 

Op 1 Juli 1995 werd de naam Renkens AutoRecycling officieel een feit door inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In April 1996 werd het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen. Dit pand bestond uit een loods van ruim 290 m2 en daarnaast een overkapping van dezelfde oppervlakte.

Gezien het stijgende aantal auto's dat op jaarbasis werd gedemonteerd en de hoeveelheid onderdelen die moesten worden opgeslagen bleek het pand al snel aan de krappe kant. In April 2001 werd het bedrijfspand dan ook drastisch verbouwd en uitgebreid. Het huidige bedrijfspand is maar liefst 1200 m2 groot. In 2004 is het buitenterrein met 900m2 is uitgebreid voor opslag van demontage auto's.

Begin 2006 werd in opdracht van auto recycling Nederland een Seda droogleginstallatie aangelegd. Met deze apparatuur kan een auto nog beter en sneller vloeistofvrij gemaakt worden.

Met het oog op de toekomst werd op 1 januari 2009 de naam  Renkens AutoRecycling veranderd in Renkens Auto-Onderdelen BV, hier voor is gekozen omdat onze hoofdactiviteit bestaat uit verkoop van auto onderdelen.

In 2014 zijn wij gestart met het volledig automatiseren van ons magazijn en wij beschikken nu over een modern online voorraadsysteem, ieder onderdeel heeft een label met barcode zodat wij snel kunnen zien wat er op voorraad is                                 en op welke locatie het ligt.

U kunt zelf 24/7 onderdelen zoeken, bekijken en bestellen.  Klik bovenaan op "onderdelen voorraad"

In 2016 is door de aankoop van een 700 m2 grote hal van de buren een magazijn gerealiseerd voor de opslag van motoren, versnellingsbakken, achterassen, subframes etc.

Eind 2017 stopt een collega bedrijf hun activiteiten en daardoor werd het aanbod auto's zo hoog dat onze werkplaats het niet meer aan kon, ook namen wij per 1 Januari 2018 het leveren van zo'n 100 brandweer oefenauto's van hun over.

Er kwamen plannen voor een grote verhuizing, de gemeente Boxmeer kon niets voor ons betekenen in Overloon en zelfs niet in de Gemeente, en zo kwamen we in gesprek met de Gemeente Venray waar wij met open armen werden ontvangen.

Maart 2019 zijn wij gestart met de nieuwbouw van een 1800 m2 grote hal op een perceel van 6000 m2.

Het nieuwe pand bevat een grote werkplaats met 4 hefbruggen en een ruime verkoopbalie met kantoren.  De hal is in volume 3 keer zo groot als in Overloon.

Op 5 augustus 2019 is het nieuwe pand  aan de Spurkterweg 85 in Venray in gebruik genomen en is de vestiging in Overloon gesloten.

Het bedrijf:

Renkens Auto-Onderdelen is het grootste en modernste auto-demontagebedrijf voor de regio Horst - Venray - Boxmeer gelegen op industrieterrein "Smakterheide" (adres: Spurkterweg 85) te Venray.  Het bedrijf beschikt over alle vergunningen en certificaten die verplicht zijn voor erkende auto & scooter demontagebedrijven.

Wij beschikken over een ruim geautomatiseerd magazijn met locatie systeem en zo zijn dus alle onderdelen snel leverbaar en online te vinden op deze website. 

Wij demonteren jaarlijks zo'n 800 auto's en er zijn doorlopend zo’n 300 demontage auto’s op het bedrijf aanwezig. Ook zijn wij een erkend inleverpunt voor 2 Wielers met kenteken zoals scooters, brommers en electrische fietsen. 

Het proces:

Na inname van de auto worden eerst alle administratieve zaken afgehandeld en ontvangt de klant een vrijwaringbewijs. Daarna  wordt de auto in onze moderne werkplaats met behulp van de Seda droogleginstallatie geheel vloeistofvrij gemaakt.        Ook de banden, accu, en uitlaat worden gedemonteerd. 
 
Wanneer zich aan een auto nog bruikbare onderdelen bevinden worden deze gedemonteerd. De onderdelen worden daarna geregistreerd in ons online voorraadsysteem en opgeslagen in ons magazijn in afwachting van verkoop. Eveneens worden niet verkoopbare airbags en gordelspanners geneutraliseerd. Het "kale" autowrak wordt daarna opgeslagen op het 4200 m2 grote buitenterrein in afwachting van transport naar de shredder.  
 
Een shredder is een installatie waarin de auto wordt vermalen, waarbij alle metalen worden gescheiden voor verdere verwerking. Wat overblijft is het shredderafval. Dit wordt vervoert naar de PST fabriek van HKS in Tiel. 
Shredderafval is een mix van verschillende materialen en daardoor lastig te recyclen. Met behulp van de mechanische scheidingstechnieken worden in de PST fabriek nuttige grondstoffen uit shredderafval gehaald. Deze grondstoffen zijn breed in te zetten voor verschillende toepassingen.

Renkens Auto-onderdelen

Spurkterweg 85
5804 AP Venray
info@renkensonderdelen.nl
0031478649090

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.30 - 12.00 / 13.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 13.00 uur

Zon- en Feestdagen gesloten